Jurado X Edició "Rafal en Corto"

Francisco Illán

Escenògraf, director i dramaturg

Llicenciat en Art Dramàtic i Docent a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Orihuela. Se defineix com un amant incontinent de l’Art en totes les seues facetes.A més a la seua esquena porta una llarga trajectòria artística com a actor, director d’escena, escenògraf, figurinista i dramaturg.

Jesús Serna

L.C.C. Filologia, Cineasta i Professor de teatre.

A Jesús Serna *Quijada no li interessa massa ressenyar la seua vida. No oblida les seues arrels, això mai: necessita aferrar-se a algunes certeses per a no sucumbir davant el foli en blanc. Presumeix de mala lletra i de pitjor consciència. Però podria ser fals tot el que diu i tot el que escriu i tot el que mira. El que sent no, això no admet discussió, però li ho guarda per a si i per als seus gats.

Rescate alguna cosa que apuntava una ressenya biogràfica anterior: “A Jesús Serna li fascina la imatge, la perifèria de la imatge, la seua impuresa. L’escriptura com a joc d’espills, com a reescriptura. El laberint. La seua obra es desenvolupa en el cor d’un mana-la de mirades i paraules”. També informava que durant algun temps va viatjar i que els successius viatges van acabar de modelar el seu pensament. No rebatré ni confirmaré aquestes afirmacions.

Com a evidències inagafables: Gira-sols a Venècia (2013) i Velòdrom (2017), el díptic astellat que revela la seua versió del món; i El que queda (2017), el seu primer llargmetratge.

José Antonio Cayuelas

Professor i versat en estudis *cinematrográficos

Nascut a Rafal fa ja uns quants anys. 
Des de xic recorda tindre afició al cinema assistint de manera continuada als programes dobles de dijous i diumenge que projectaven al Cinema Avinguda de la seua localitat. 
Afició que va cultivar i va desenvolupar per mitjà de la lectura de llibres i revistes especialitzades en el ram. Quan va tindre oportunitat va realitzar estudis de cinematografia en la Universitat de Valladolid.
Tot això li ha permés impartir, al costat del seu amic Manuel García Pérez, cursos de formació de professors versats sobre la introducció del cinema a l’aula escolar; la direcció, durant quatre anys, de sessions de cinema-fòrum municipal a Orihuela, i també van participar amb comentaris cinematogràfics en programes de televisions comarcals. 

Scroll to Top
Debemos usar cookies, es lo que hay. ¿Lo aceptas?    Configurar y más información
Privacidad